Σελίδες

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012


ΤΕΛΙΚΑ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΝΔΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΊΔΙΟΙ;

 Αν είσαι άνδρας, έχεις ήδη απαντήσει αρνητικά. Αν είσαι γυναίκα, βρίσκεσαι μπροστά σε ένα ερώτημα που ανακύπτει κάθε φορά που ένιωσες πως βρήκες τον πρίγκηπα του παραμυθιού και μόλις σήμανε μεσάνυχτα μεταμορφώθηκε σε βάτραχο!
Μια φράση – βάση της γυναικείας αλληλεγγύης. Ένα ερώτημα – κλειδί της γυναικείας ανικανότητας μπροστά στο ανδρικό μυστήριο. Ένα ερώτημα που μένει αναπάντητο. Ή μήπως όχι; Άνδρες υπάρχουν πολλοί, ξεχωριστός όμως ένας. Ή κανένας

Είναι τουλάχιστον αβάσιμο επιστημονικά λοιπόν, να υποστηρίζεις πως όλοι οι άντρες είναι ίδιοι ή έχουν την ίδια φάτσα γουρουνιού. Σκέψου λίγο: Είναι όλες οι γυναίκες τσούλες; Όχι βέβαια. Κάποιες ασφαλώς και είναι, αλλά σίγουρα όχι όλες. Με το ίδιο σκεπτικό, υπάρχουν άντρες άριστοι, καλοί, μέτριοι, στραβοί και ανάποδοι. Από όλα έχει ο μπαξές. 
Για κάθε γυναίκα που έχει πάρει δικτατορικό στην ερμηνεία της ανδρικής συμπεριφοράς, η απάντηση στο προαιώνιο ερώτημα έρχεται να αντιπαρατεθεί στη «brainwashed» θεωρία του «άλλου μισού» (Υποσημείωση: Αν καμία από μας βρει ποιος ξεκίνησε αυτή την παραφιλολογία να σημάνει γενική επιστράτευση και κατάληψη θέσεων μάχης)! Διότι, το πολυπόθητο ταίρι τύπου «είμαι ένα κομμάτι Tetris και περιμένω να φανεί εκείνο που με κάνει ευθεία γραμμή» πολύ απλά δεν υπάρχει. Το κακό όμως είναι ότι δεν το ξέρουμε. Το υποπτευόμαστε καθώς το menu της ημέρας, της κάθε μάλλον μέρας, δεν είναι άλλο από χυλόπιτες με ποικιλία στα συνοδευτικά αλλά δε θέλουμε να το παραδεχτούμε. Το πολύ – πολύ να υιοθετούμε επιφανειακά τη θεωρία καθώς παίζουμε το ρόλο της απόλυτα συνειδητοποιημένης single, της χειραφετημένης γυναίκας του σήμερα που δε χρωστά σε κανένα και περνά και μόνη της καλά. Η αυλαία όμως πέφτει και κανείς ή μάλλον καμιά δε χειροκροτεί καθώς ολόκληρη η μέχρι χθες ακλόνητη κοσμοθεωρία ζωής αντικαταστάθηκε στην πρώτη ριπή ενός καθόλα γοητευτικού βλέμματος που καταδέχθηκε να στρέψει προς το μέρος μας ο «Mr Different». Και η παράσταση μόλις έλαβε τέλος.
«Δεν είναι σαν τους άλλους»…

Δεν είναι; Δεν είναι! Αίφνης, κατακλύζεται το μυαλό κάθε γυναίκας με θεωρίες. Πολλές θεωρίες που θα αναλύει με τις ώρες, προσπαθώντας να ανοίξει τα μάτια και στις υπόλοιπες με την ελπίδα να βρούμε όλες έναν σαν κι αυτόν. «Αφού είναι διαφορετικός από όλους τους άλλους πώς να βρω έναν σαν κι αυτόν;» αναρωτιέμαι, και ξαφνικά με διακατέχει ο ενθουσιασμός του  Αρχιμήδη όταν αναφώνησε «Εύρηκα!». 

Anyway  το συμπέρασμα είναι πως δεν είναι όλοι η άντρες ίδιοι ούτε όλες οι γυναίκες ίδιες..

Υπάρχουν άντρες και μάλιστα σωστοί και καλά παιδιά   Απλά πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και να κάνουμε σωστές επιλογές.Πάντως, υπάρχουν σωστοί και αξιοπρεπείς άνθρωποι –κύριοι και αρσενικά.. Στο σημερινό "νυφοπάζαρο" υπάρχουν πολύ λίγοι σωστοί άντρες για να φτάσουν για όλες (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου